Účinné složky v pleťové kosmetice Jared

 

Informace k účinným látkám  kosmetiky J.A.R.E.D. Saeculum

 

Milk Peptide Komplex- mléčné proteiny MPC ™ snižuje viditelné známky stárnutí, reaktivuje kožní buňky. In vivo studie ukázaly, že přípravky s MPC ™, viditelně napomáhají k pevnější a pružnější pleti. MPC ™ rychle a účinně snižuje hloubku vrásek a zlepšuje strukturu pokožky.

Kofein zlepšuje mikrocirkulaci, zamezuje otokům tzn. hromadění tekutiny v podkožní tkáni dané oblasti, ale zároveň obsahuje hydratační látky, které nedovolí pokožce ztratit vodu. Dokáže buňky poškozené UV zářením  vrátit  zase zpět do kondice.

Hyaluronová kyselina – zlepšuje funkci kožní bariéry, tvoří prodyšnou vrstvu na povrchu kůže. Tato složka má vynikající hydratační vlastnosti, průběžně doplňuje pokožku vodou. Na povrchu kůže je stabilní a trvanlivá. HA může udržet pokožku hydratovanou vzhledem k vynikající schopnosti vázání vody a snížení odpařování hlubší vlhkosti pokožky tím, že vytvoří hustý film na povrchu kůže. Zastává funkci jako je dlouhotrvající zvlhčení, zlepšuje pružnost pokožky, snížení hrubosti pokožky. Kromě toho, podporuje snížení poškození buněk kůže kvůli UV záření a napomáhá izolovat nečistoty z kůže.

Mandlový olej- patří k nejcennějším rostlinným olejům. Již dlouhá staletí se řadí k nejluxusnějším olejům, využívaných v kosmetice. K jeho velkým výhodám patří, že ho snese každý druh pleti. Nezáleží tedy na tom, jestli je pleť suchá, mastná nebo smíšená. Mandlový olej zvláčňuje a zjemňuje pokožku. Mandlový olej obsahuje hlavně velké množství vitamínu E, A, F. Nechybí mu minerály - draslík, hořčík, vápník, a také nenasycené mastné kyseliny, pomáhající s obnovou a regenerací kůže.

Kokosový olej – má zvláčňující účinky. Jeho textura je ideální na suchou a citlivou pokožku. Kokosový olej má vysokou biologickou hodnotu, spoustu aktivních látek a vitaminů a výborné detoxikační účinky.

Olej z pšeničných klíčků- je vhodným pomocníkem proti stárnutí pleti. Vliv na jeho vlastnosti má hodně vysoký obsah vitamínu E a nemalé množství kyseliny ferulové (antioxidant, několikrát silnější než vitamín E). Olej z pšeničných klíčků obsahuje také fytosteroly, které pomáhají chránit pleť hlavně tím, že pronikají hluboko do pokožky a zabraňují tím ztrátě vody. Pleť je pak hydratovaná a pevnější.

Makadamiový olej -  je výjimečný svým obsahem mastných kyselin vysoké kvality, je vhodný i na vysušenou pokožku, podporuje její přirozenou pružnost a vláčnost. Obsahuje antioxidační látky, které chrání buňky před poškozením a zároveň brání stárnutí pleti. Makadamiový olej pokožku celkově revitalizuje.

Olivový olej - hydratační a výživný, bohatý na nenasycené mastné kyseliny, silný antioxidant. Pomáhá hydratovat a chránit suchou kůži. Olivový olej se používá v péči o pleť už po staletí. Díky vysokému obsahu antioxidantů olivový olej pomáhá chránit pokožku před poškozením volnými radikály. Hydratuje pokožku a zároveň pomáhá bojovat proti procesu stárnutí.